Warning: Trying to access array offset on false in /www/r/e/u113716/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 3484
Potlač šiltovky | Reklamozrut.sk

Ako potlačiť šiltovku pomocou lisu? V tomto článku Vám ukážem jednoduchý návod a nejaké šikovné tipy, ako potlačiť šiltovky. 


Čo potrebujeme na potlač šiltovky ?

  • Šiltovku

Tip č.1: Pozor pri výbere šiltovky. Najlepšie šiltovky na nažehlovanie sú bez stredného prešitia. Ak máte šiltovku s prešitím v strede na nažehlovačke, ste nútený umiestniť grafiku len vľavo alebo vpravo a tým pádom sa vám zmenší plocha na potlač.

Tip č.2: Ak si vyberiete bielu šiltovku (bavlnenú alebo umelú ), viete použiť viac technológií potlače

  • Lis na šiltovky – nastavenia  165 stupňov a 30 sekúnd (odporúčam dlhší čas).
  • Grafiku/nažehlovačku – najlepšie sa nažehluje: rezaný nažehlovák, tlačený nažehlovák s orezom, pri bielej bavlnenej čiapke Chromablast, pri umelej čiapke sublimácia. Nedoporučujem technológiu papiera Laser Dark (no-cut), alebo A+B papier.
  • Termopásku – pre uľahčenie manipulácie

Postup: 

Nastavíme si na lise potrebné parametre. Ako som už vyššie spomínal, teplota lisu 165 stupňov, čas nažehľovania aspoň 30 sekúnd, stredný až vysoký prítlak. Prítlak sa nastavuje šrubou pod kopýtkom.

Po nastavení lisu na požadované parametre nasleduje najdôležitejšia časť, a to nasadenie šiltovky. Dole na lise na pravej strane je páčka, ktorá napne šiltovku. Tip č. 3: Šiltovku umiestnite tak, aby horná časť lisu netlačila priamo na šilt, lebo Vám ostane na šilte odtlak od lisu. 

Ak máme šiltovku nachystanú na potlač, pristupujeme na ďalší krok a to je: umiestnenie grafiky a lisovanie.  Tip č.4: Ak umiestním grafiku na šiltovku, zvyknem si ju prilepiť termopáskou a mám istotu, že grafika zostane na svojom mieste. Po prilepení grafiky nasleduje nažehlenie. Upozorňujem! Vrchná časť lisu sa nesmie dotýkať priamo šitlu šiltovky.

Po uplynutí 30 sekúnd lis otvoríme, prenosovú fóliu alebo papier dáme dole za tepla alebo za studena, závisí od typu. Ja už šiltovky ďalej neprežehlujeme. A výsledok:


V tomto článku som Vám napísal návod, ako postupovať pri nažehlovaní šiltoviek. Ak máte ešte otázky, alebo potrebujete poradiť, resp. chcete zakúpiť lis, termopásku, šiltovky… tak mi napíšte pomocou kontaktného formulára  alebo priamo na som@reklamozrut.sk.

Odporúčané články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *